Nak beli rumah murah?

Ruangan iklan servis, perkhidmatan, hartanah untuk dijual, rumah sewa dll.

Nak beli rumah murah?

Postby admin » 24 Feb 2011, 12:18

Salam semua warga salak tinggi...ini ada info berkenaan rumah nak dilelong di Tmn Dahlia nak dilelong pada 5/3/2011.:..dpd dok menyewa baik beli sendiri kan?

Type: Flat
Address: 3rd Floor, Block A, Jalan Dahlia 6/3A, Taman Dahlia, 43900 Bandar Baru Salak Tinggi, Selangor Darul Ehsan
Reserved price RM 30,000 :o
Floor: 651 Sq. Feet
Tenure: Freehold

..ini kalau dapat beli dengan RP nie memang berbaloi-baloi..sebab kalau buat loan 30thn pun monthly baru sekitar RM130..kalau sewakan min. RM350 pun senang2 dapat keuntungan RM 220 sebulan. Kalau nak lagi tepat boleh cuba buat pengiraan ROI dia.

Sesapa ada modal boleh la join auction nie..modalnyer 5% jer dari harga rumah..(RM 1500) + sekitar 4 ribu utk lawyer fees..boleh beli sama ada nak duduk sendiri atau investment..As yg korang tau..permintaan untuk rumah sewa kat salak tinggi nie banyak sungguh.. :D
admin
Site Admin
 
Posts: 606
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Re: Nak beli rumah murah?

Postby Shahril » 25 Feb 2011, 16:11

klu roi tinggi sure xdpt 30k tuh..mesti ade yg offer lagik tinggi..hehe
-Putrajaya 1544-
"DiMa BuMi di PiJak Di SiNan IsLam Di JunJuEnG"
User avatar
Shahril
Penduduk Biasa
 
Posts: 73
Joined: 07 Feb 2011, 14:40





Re: Nak beli rumah murah?

Postby admin » 25 Feb 2011, 23:15

mungkin tak dapat RP..tapi maybe jugak tak banyak bidder sebab rumah low cost tmn dahlia tu ada restriction..buyer kena pendapatan below rm2500..

Lagipun kawasan belah selatan lembah klang nie..belum ramai yg masuk..investor masih banyak bertumpu kat sebelah shah alam, tun razak, sri permaisuri, subang jaya, sunway etc..sebab kat kawasan sana ada byk kemudahan transport (lrt, komuter) kawasan2 panas belah selatan nie pun survey2 kat blog bertumpu sekitar flat hijau putrajaya, cyberjaya, kajang..
admin
Site Admin
 
Posts: 606
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Re: Nak beli rumah murah?

Postby admin » 04 Mar 2011, 07:54

Lagi rumah lelong Tmn dahlia..

2 Storey Semi-Detached House
Auction Price : RM 270,000.00
Land Area : 3197 sq.ft
Auction Date : 2011-03-24
Tenure : Freehold Restriction : N/A
Location : No. 3, Jalan Dahlia 3/4, Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi, 43900 Sepang, Selangor
admin
Site Admin
 
Posts: 606
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Re: Nak beli rumah murah?

Postby sabanapi » 04 Mar 2011, 08:10

Pandangan saya la kan pasal umah lelong kat sepang ni..
Sepanjang pemerhatiaan sy, rumah lelong kat kawasan ni mmg xde persaingan..
Maksudnya senang2 je nak dapat RP..
Mcm umah SEMI D yg kat kawasan desa salak damai ni, 4 kali masuk court baru ada pembida..
Tu pun pembida tu dapat RP.
setiap kali masuk n xde pembida harga RP akan diturunkan 5% untuk next lelongan..
so, mmg berbaloi la..
sabanapi
Penduduk Biasa
 
Posts: 34
Joined: 07 Feb 2011, 09:27





Re: Nak beli rumah murah?

Postby Shahril » 04 Mar 2011, 12:07

admin wrote:Lagi rumah lelong Tmn dahlia..

2 Storey Semi-Detached House
Auction Price : RM 270,000.00
Land Area : 3197 sq.ft
Auction Date : 2011-03-24
Tenure : Freehold Restriction : N/A
Location : No. 3, Jalan Dahlia 3/4, Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi, 43900 Sepang, Selangor

auction buat dimana ek mr admin?
-Putrajaya 1544-
"DiMa BuMi di PiJak Di SiNan IsLam Di JunJuEnG"
User avatar
Shahril
Penduduk Biasa
 
Posts: 73
Joined: 07 Feb 2011, 14:40





Re: Nak beli rumah murah?

Postby admin » 04 Mar 2011, 12:17

ye betul tue en. sabanapi..rumah nie pun seingat saya dah pernah masuk lelong bulan 9 tahun lepas dengan harga 300k (rujuk sini: http://www.auctions.com.my/asp/list-det ... &Key=61580)..

Image

kali nie dilelong semula dengan RP 270k.

List lelong nie saya dapat dari ejen..boleh call 019-6553516 (watieshah property) kalau berminat..

Nie satu lagi corner lot:

1 Storey Terraced House – Corner Lot
Auction Price : RM 130,000.00
Land Area : 2439 sq.ft
Auction Date : 2011-03-05
Tenure : N/A Restriction : Malay Reserve
Location : No. 39, Jalan Vista 2/2, Taman Desa Vista, Sepang, 43900, Selangor
admin
Site Admin
 
Posts: 606
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Re: Nak beli rumah murah?

Postby mira_cunkiut » 15 Mar 2011, 08:31

tuan admin,
sy berminat dgn rumah no39,taman desa vista.
Boleh bg no telefon untuk sy contact?terime kasih.
mira_cunkiut
Baru Pindah
 
Posts: 12
Joined: 15 Mar 2011, 08:28





Re: Nak beli rumah murah?

Postby sabanapi » 15 Mar 2011, 11:22

mira_cunkiut wrote:tuan admin,
sy berminat dgn rumah no39,taman desa vista.
Boleh bg no telefon untuk sy contact?terime kasih.


mira_cunkiut..
Rumah tu rumah untuk dilelong..dah lepas tarikhnya..kalu xde pembida harga lelong akan turun n akan dibuka semula untuk lelongan.
sabanapi
Penduduk Biasa
 
Posts: 34
Joined: 07 Feb 2011, 09:27





Re: Nak beli rumah murah?

Postby mira_cunkiut » 15 Mar 2011, 11:45

1 Storey Terraced House – Corner Lot
Auction Price : RM 130,000.00
Land Area : 2439 sq.ft
Auction Date : 2011-03-05
Tenure : N/A Restriction : Malay Reserve
Location : No. 39, Jalan Vista 2/2, Taman Desa Vista, Sepang, 43900, Selangor


Rumah ni bank lelong?sbb dh lalu tgk umah tu..ada org tinggal kat situ,,ingt owner nak jual...
mira_cunkiut
Baru Pindah
 
Posts: 12
Joined: 15 Mar 2011, 08:28





Next

Return to Iklan dan Perkhidmatan



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron