Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Pembangunan dan kemudahan di sekitar BBST

Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby admin » 14 Oct 2010, 05:57

Ini antara laman web pemaju perumahan sekitar Salak Tinggi untuk saudara/saudari yang nak riki2 projek2 baru:

Getrahome (Tmn Ixora) : http://getrahome.com/

OIB / Pesaka Saujana / Sungei Lalang Dev. (Tmn Dahlia, Tmn Seroja) : http://www.oibkl.com

Seri Pajam (Tiara Height): http://www.seripajam.com.my/

MFCB (Tmn Mawar): http://www.mega-first.com/business_property.html

Rumpun Ehsan (Tmn Salak Murni, Tmn Salak Jaya, Tmn Salak Permai): http://www.rumpunehsan.com/

Sin Hee Yang Prop (Tmn Indah KLIA, Tmn Dataran Abadi, Tmn Bunga Raya) :

Kumpulan Hartanah Selangor Bhd (Kosmopleks): http://www.khsb.com.my

Gema Padu Sdn. Bhd. (Kota Warisan) :

Yang lain-lain sila lah tambah..
admin
Site Admin
 
Posts: 610
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Re: Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby one_nazrul » 20 Oct 2010, 15:47

Raya Baiduri Sdn.Bhd (Desa Salak Maju):
User avatar
one_nazrul
Ketua Taman
 
Posts: 1082
Joined: 19 Oct 2010, 17:23
Location: W.P Putrajaya





Re: Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby admin » 20 Oct 2010, 22:00

Dalam paper Utusan hari ni ada iklan 1 muka oleh pemaju OIB..termasuk Taman Dahlia, Tmn Arked, Desa Pinggiran Putra
admin
Site Admin
 
Posts: 610
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Re: Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby Izan » 21 Oct 2010, 08:51

Yang terbaru...saya jumpa...

IMPIAN VILLAS...
Lokasinya...
5 Minit ke LCCT
35 Minit ke Bandar Baru Bangi
30 Minit ke Putrajaya / Cyberjaya
20 Minit Ke Nilai
Berhampiran Taman Dataran Abadi
Pelbagai kemudahan Sekolah, Masjid, Pasaraya dan lain-lain

webnya:http://impian-villas.blogspot.com/
Izan
Baru Pindah
 
Posts: 11
Joined: 06 Sep 2010, 16:01





Re: Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby ixora47 » 21 Oct 2010, 09:30

Izan wrote:Yang terbaru...saya jumpa...

IMPIAN VILLAS...
Lokasinya...
5 Minit ke LCCT
35 Minit ke Bandar Baru Bangi
30 Minit ke Putrajaya / Cyberjaya
20 Minit Ke Nilai
Berhampiran Taman Dataran Abadi
Pelbagai kemudahan Sekolah, Masjid, Pasaraya dan lain-lain

webnya:http://impian-villas.blogspot.com/



:o Fuyoo..siap ade kolam renang laggii...teruja jadi nyerr ! Emm rasanye x mampu den... syukurlah dengan apa yg ade ! Maksud "Pelbagai kemudahan Sekolah, Masjid, Pasaraya dan lain-lain tu..betul ke Masjid & sekolah bakal dibina di situ ? ke kena pergi ke Pusat bandar gak ?

p/s: :D Tunggu rumah kat kpg siap ! (tak de kolam "renang" ...kolam itik pun jadi laa... :lol: hi...hi...hi...)
ixora47
Penduduk Senior
 
Posts: 137
Joined: 04 Aug 2010, 10:31
Location: Taman Ixora





Re: Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby e1putra » 21 Oct 2010, 16:23

ixora47 wrote:
Izan wrote:Yang terbaru...saya jumpa...

IMPIAN VILLAS...
Lokasinya...
5 Minit ke LCCT
35 Minit ke Bandar Baru Bangi
30 Minit ke Putrajaya / Cyberjaya
20 Minit Ke Nilai
Berhampiran Taman Dataran Abadi
Pelbagai kemudahan Sekolah, Masjid, Pasaraya dan lain-lain

webnya:http://impian-villas.blogspot.com/



:o Fuyoo..siap ade kolam renang laggii...teruja jadi nyerr ! Emm rasanye x mampu den... syukurlah dengan apa yg ade ! Maksud "Pelbagai kemudahan Sekolah, Masjid, Pasaraya dan lain-lain tu..betul ke Masjid & sekolah bakal dibina di situ ? ke kena pergi ke Pusat bandar gak ?

p/s: :D Tunggu rumah kat kpg siap ! (tak de kolam "renang" ...kolam itik pun jadi laa... :lol: hi...hi...hi...)


Hehehe.... seronok gak berenang ngan itik2 kat kg yee... Ixora47 wat umah kat kg di negeri mana yee..... Alaa... umah teres kat Ixora pun bleh wat kolam gak pee.... Yg penting, kreativiti...kahkah...berangan jee....
e1putra
Penduduk Biasa
 
Posts: 35
Joined: 27 Aug 2010, 21:53





Re: Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby ixora47 » 21 Oct 2010, 17:07

"wat umah kat kg di negeri mana yee..... "

Alah...tanah dusun jerr ..kat Merlimau, Melaka. Dulu tanam pokok buah2. Hasil buah2 di pajak tapi skrg dah kurang hasilnya..tokey pun dah tak nak amek lagi . Emm "sedekah" kat org kampung jer. Org yg tolong tengok2 kan kebun tu pun dah tak de (meninggal)....Terbiar tanah tu tak terurus...tu yang cantas separuh tinggalkan separuh.Esok payah pulak nak makan buah2 kalo sume nyer ditebang.
ixora47
Penduduk Senior
 
Posts: 137
Joined: 04 Aug 2010, 10:31
Location: Taman Ixora





Re: Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby mamamia » 21 Oct 2010, 18:07

admin wrote:Ini antara laman web pemaju perumahan sekitar Salak Tinggi untuk saudara/saudari yang nak riki2 projek2 baru:

Getrahome (Tmn Ixora) : http://getrahome.com/

OIB / Pesaka Saujana / Sungei Lalang Dev. (Tmn Dahlia, Tmn Seroja) : http://www.oibkl.com

Seri Pajam (Tiara Height): http://www.seripajam.com.my/

MFCB (Tmn Mawar): http://www.mega-first.com/business_property.html

Rumpun Ehsan (Tmn Salak Murni, Tmn Salak Jaya, Tmn Salak Permai): http://www.rumpunehsan.com/

Sin Hee Yang Prop (Tmn Indah KLIA, Tmn Dataran Abadi, Tmn Bunga Raya) :

Kumpulan Hartanah Selangor Bhd (Kosmopleks): http://www.khsb.com.my

Gema Padu Sdn. Bhd. (Kota Warisan) :

Yang lain-lain sila lah tambah..


baiduri raya sdn bhd - Desa Salak Maju
User avatar
mamamia
Penduduk Biasa
 
Posts: 52
Joined: 20 Oct 2010, 18:09





Re: Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby one_nazrul » 25 Oct 2010, 15:41

Raya Baiduri Sdn.Bhd ... DESA SALAK MAJU
User avatar
one_nazrul
Ketua Taman
 
Posts: 1082
Joined: 19 Oct 2010, 17:23
Location: W.P Putrajaya





Re: Laman Web Pemaju Perumahan Sekitar Salak Tinggi

Postby ckmawardi » 26 Oct 2010, 16:00

Desa Salak maju /dataran abadi/atau sekitarnya ada yang nak jual ke....sbb tahun depan nak kena pindah nilai.
ada yang nak sewakan rumah..kawasan sekitar2 janji dekat dgn sekolah ( anak 3 sekolah rendah0 1 sekolah menengah)
ckmawardi
Baru Pindah
 
Posts: 4
Joined: 26 Oct 2010, 15:30





Next

Return to Pembangunan dan Hartanah



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron