Taman Indah Puteri Fasa III

Komuniti Taman Indah Puteri developer Sin Hee Yang Property

Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby delaila » 26 Feb 2013, 00:22

salam.. saya un dapat byrn deposit elektrik n air..
betul lah rasanya kiter x yah bayar sebab..kita ada duit booking dulu..
so deposit tu dibyr dengan duit booking..
mcm mn kwn2..
delaila
Penduduk Biasa
 
Posts: 25
Joined: 05 Jun 2012, 00:28





Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby difa1013 » 26 Feb 2013, 05:19

salam. deposit api dan air memg kita kena bayar. macam saya hari itu, duit booking saya top up untuk wang beza. jadi untuk deposit api air saya kena bayar semula la.
difa1013
Penduduk Biasa
 
Posts: 30
Joined: 05 Sep 2012, 00:34





Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby Fire5eal » 26 Feb 2013, 10:09

salam,
duit deposit api n air tu kena bayar... duit booking rumah tu adalah sebahagian dari harga rumah la... selalunya... loan 90 %... so duit booking tu adalah antara 10% yang kena bayar la... nanti dalam loan tu pulak akan ada insurans rumah... tu tak kisah.. nak bayar pun bole tak bayar pun boleh.. cuma kalau tak bayar dia masuk dalam sebahagian dalam loan di mana akhir nanti kena bayar jugak...
Fire5eal
Penduduk Biasa
 
Posts: 76
Joined: 26 Apr 2011, 01:10





Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby amaialela » 27 Feb 2013, 10:04

Salam..info terbaru yg saya dapat pagi nie..selepas en. suami call ms fong..
Bagi yang buat gomen loan tak perlu bayar deposit air dan letrik tu..sebab gomen loan utk rumah mmg 100%..
x masuk rm500 deposit yg kitorang bayar mula mula tu...so deposit air dan letrik tu akan tolak dari rm500..
cuma nant nak kene sign satu borang pengecualiaan @ borang kontra bayaran...
tengahari ni saya n suami dah wat appointment jumpa ngan mr david tu utk sign borang pengecualiaan tu...
so, pd kawan kawan yg kes mcm saya sila bertindak yer...sebab bak kata ms fong, benda ni kene settle paling lewat esok last day...tima kasih...
amaialela
Penduduk Senior
 
Posts: 101
Joined: 03 Jun 2012, 12:41
Location: Putrajaya





Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby amaialela » 27 Feb 2013, 15:23

update.. 27.2.2013 @ petang

baru balik dari jumpa mr david..
so, mmg betul sapa yang beli rumah guna loan gomen mmg x perlu bayar deposit air + elektrik tu
cuma kawan kawan kene datang jumpa mr david tu untuk isi borang syabas n tnb saje
jangan lupa bawak salinan ic yer..
tadi saya sempat gak amik gambar senarai nama penduduk TIP Fasa 3 ni
nama yang ada tulis perkataan 'contra' sahaja x perlu bayar...adalah dalam 9 buah rumah..
yang lain lain tu saya rasa mungkin buat loan dengan bank agaknya...
masa saya tengok senarai tadi masih belum ada sorang pun yang buat bayaran..
samaada jiran jiran xdapat surat ataupun sebaliknya...
ok..sekian.. :)
amaialela
Penduduk Senior
 
Posts: 101
Joined: 03 Jun 2012, 12:41
Location: Putrajaya





Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby annisaak » 27 Feb 2013, 16:08

difa1013 wrote:Salam kepada semua. Disebabkan kekangan masa, semua foto2 perkembangan lama dan terkini saya uploadkan dalam muka buku ( lebih cepat dan mudah ) boleh cari menggunakan kata kunci " Taman Indah Puteri Krisan ". Sekian, terima kasih.


Difa mcm mana nak tengoknya tengok kat salak tinggi ker.
annisaak
Penduduk Biasa
 
Posts: 31
Joined: 17 Jun 2012, 02:50





Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby difa1013 » 04 Mar 2013, 22:15

Buka je salak tinggi dan search " Taman Indah Puteri Krisan ".
difa1013
Penduduk Biasa
 
Posts: 30
Joined: 05 Sep 2012, 00:34





Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby delaila » 08 Mar 2013, 20:39

[quote="amaialela"]update.. 27.2.2013 @ petang

baru balik dari jumpa mr david..
so, mmg betul sapa yang beli rumah guna loan gomen mmg x perlu bayar deposit air + elektrik tu
cuma kawan kawan kene datang jumpa mr david tu untuk isi borang syabas n tnb saje
jangan lupa bawak salinan ic yer..
tadi saya sempat gak amik gambar senarai nama penduduk TIP Fasa 3 ni
nama yang ada tulis perkataan 'contra' sahaja x perlu bayar...adalah dalam 9 buah rumah..
yang lain lain tu saya rasa mungkin buat loan dengan bank agaknya...
masa saya tengok senarai tadi masih belum ada sorang pun yang buat bayaran..
samaada jiran jiran xdapat surat ataupun sebaliknya...
ok..sekian.. :)[/quote

samalah kita.. saya pun tolak deposit. saya pg sabtu 2 Mac. sempat gak p tgk2 rumah. Byk kwsn dah tolak tanah.
nampaknyer dah ada jln baru untk msk kat tmn kita nie. tp belum tar lah sblh dgn tmn pekerti.
delaila
Penduduk Biasa
 
Posts: 25
Joined: 05 Jun 2012, 00:28





Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby naruto » 15 Mar 2013, 17:11

Salam,

Lama x tgk forum TIP fasa 3 ni... Ritu baru jumpa Ms FOng setel kn psl TNB n Syabas...

BTW saya rumah krisan no.6, keje gomen tp ritu blum cnfirm tp sbb nk sgt rumah TIP III nie so tpaksa amik gak loan bank...

Lama dah xupdate psl progress rumah... thanks kpd yg upload gambar... hehehe

Ritu ada jupa Ms Fong n ada update terbaru yg bulan April nk launch TIP Fasa 4 pulak,

Semua ada kt dalam projek TIP Fasa 4 (Surau, Padang n sebagainya)

Tp harga rumah dh xdpt dh below 300k...

Sekian,

TQ.
Yahoo...
naruto
Baru Pindah
 
Posts: 16
Joined: 15 Sep 2012, 11:00





Re: Taman Indah Puteri Fasa III

Postby armpunkz » 18 Apr 2013, 21:49

askum naruto dari bakal jiran dpn umah no 5 :)
hari tu g dh.. br nk korek longkang :)
armpunkz
Penduduk Biasa
 
Posts: 58
Joined: 13 May 2012, 16:15





PreviousNext

Return to Taman Indah Puteri



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest