Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby admin » 14 Jan 2010, 11:18

Hi semua..kalau nak tau Pejabat Pelajaran Daerah Sepang sekarang dah pindah dekat sebelah MFCB di Taman Mawar mulai 1 Jan 2010..
Jadi perpindahan berkenaan sedikit sebanyak telah menghilangkan kesuraman lot-lot kedai yang tidak berpenghuni di Taman Mawar. Sebelum nie hanya ofis developer (MFCB) saja yang beroperasi di kawasan berkenaan.
Image
Enterence shoplot Taman Mawar. Sebelah MFCB

Sebagai warga BBST saya mengharapkan dengan perpindahan berkenaan, lebih banyak kedai-kedai dapat dibuka spt restoran/kafe (yelah org dah ramai dtg mesti nak makan..) di sekitar kawasan berkenaan..dengan demikian, ianya akan menghidupkan suasana & meningkatkan nilai hartanah di kawasan berkenaan.
Image
Kereta banyak parking..pemandangan yang asing sebelum nie..

Jabatan/agensi kerajaan juga diharap dapat membuka cawangan/ beroperasi di kebanyakan lot-lot kedai tak berpenghuni seperti di Taman Dahlia/Taman Seroja dan Taman Mawar kerana ianya secara tak langsung akan membantu membangunkan BBST ini. Takkan laa nak mengharapkan MP Sepang jer kan..Kalau kawasan2 tu dah jadi tumpuan sure kedai-kedai lain pun akan mengikut sama..
admin
Site Admin
 
Posts: 606
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Re: Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby rosmizamzuri » 14 Jan 2010, 16:38

Nampak kedai LAKSA depan PPD baru makin rami orang sejak buka baru2 ni.. Pekena Laksa, Cendol & Tauhu Bakar sedap jugak.
rosmizamzuri
Baru Pindah
 
Posts: 11
Joined: 11 Jan 2010, 12:40





Re: Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby engkumoon » 14 Jan 2010, 22:17

Dulu end lot yang warna oren tu restoran. Sedap gak dan makanannya presentable. Tadi gi PPD tengok kedai tu mcm buat renovation lak. Ada harapan buka balik. Harap2 pengusaha yang sama.
engkumoon
Penduduk Biasa
 
Posts: 69
Joined: 14 Jan 2010, 22:12





Re: Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby admin » 14 Jan 2010, 22:25

yup engkumoon, penah tengok sekali dulu kedai tu bukak...nanti nak try pekena Cendol yg en rosmi ckp tu pulak..mengikut kata MFCB, sekitar area lot2 kedai ni diorg nak buat projek umah 2 storey..hujung tahun nie kot..harapnya pasni lagi banyak kedai le bukak..

btw, ada satu kedai cendol madu kat jln jenderam tu sedap woo..
admin
Site Admin
 
Posts: 606
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Re: Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby i_izan » 15 Jan 2010, 08:20

rosmi : kena try gak laksa kat dpn PPD ni...
ptg2 npk penuh jer..
x sadap pun npk cam sedap :)
idx : kat kedai cendol tu..mee grg dia pun sedap..
npk mcm mee bodoh jer..tp rasa ok!
engkumoon: kat BBST ni..mana lg tpt mkn sedap?
Ingin mencuba produk Shaklee?
Email izan di i_izan@yahoo.com atau
sms 012-2767170.
http://www.diarisihat.com/

ID Shaklee : 852405
i_izan
Penduduk Senior
 
Posts: 145
Joined: 11 Jan 2010, 23:17
Location: Taman Mawar 2





Re: Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby engkumoon » 15 Jan 2010, 18:35

izan: akak paste post akak dlm cari forum:
Kalau kedai tomyan, kat Hasan tomyam depan MIAT, Jalan ke Jenderam. Murah skit dari Prima tomyam kat taman seroja
Exclusiv sket kat Aunty Aini Jalan Nilai Lama.
Siang hari kalau nak macam-macam menu, kat RN Teguh, Jalan Salak
Ni ada kedai asam pedas baru buka di Taman seroja, tapi blum try...
Sarapan pagi yang exotic kat Kg. Giching opposite Kilang Wembley tepi hiway. Kengkadang ada sambal kulit lembu, tongkeng ayam...
Intercity cafe di Taman seroja ada jual nasi daging. Ramai kata sedap...
engkumoon
Penduduk Biasa
 
Posts: 69
Joined: 14 Jan 2010, 22:12





Re: Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby i_izan » 15 Jan 2010, 21:27

engkumoon wrote:izan: akak paste post akak dlm cari forum:
Kalau kedai tomyan, kat Hasan tomyam depan MIAT, Jalan ke Jenderam. Murah skit dari Prima tomyam kat taman seroja
Exclusiv sket kat Aunty Aini Jalan Nilai Lama.
Siang hari kalau nak macam-macam menu, kat RN Teguh, Jalan Salak
Ni ada kedai asam pedas baru buka di Taman seroja, tapi blum try...
Sarapan pagi yang exotic kat Kg. Giching opposite Kilang Wembley tepi hiway. Kengkadang ada sambal kulit lembu, tongkeng ayam...
Intercity cafe di Taman seroja ada jual nasi daging. Ramai kata sedap...


kat prima tu penah mkn..ok lah jugak :D
kat intercity cafe tu penah mkn bihun sup..
kalau sapa2 teringin bihun sup utara..boleh lah lps gian!
kena try nasi daging plak nnt...
otw pekan salak time tgh tu ader kedai ikan bakar...npk sedap..x penah try..lupa nama kedai tu apa..
:lol:
Ingin mencuba produk Shaklee?
Email izan di i_izan@yahoo.com atau
sms 012-2767170.
http://www.diarisihat.com/

ID Shaklee : 852405
i_izan
Penduduk Senior
 
Posts: 145
Joined: 11 Jan 2010, 23:17
Location: Taman Mawar 2





Re: Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby admin » 20 Jan 2010, 23:48

rosmizamzuri wrote:Nampak kedai LAKSA depan PPD baru makin rami orang sejak buka baru2 ni.. Pekena Laksa, Cendol & Tauhu Bakar sedap jugak.


Rosmi, saya dah test mee sup kat gerai tu tadi..viewtopic.php?f=14&t=10

tambah sikit gambo2 Taman Mawar Shoplot

Image
admin
Site Admin
 
Posts: 606
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Re: Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby ariel » 27 Feb 2010, 18:58

ermmm...sedap gak pekena laksa kat situ
ariel
Baru Pindah
 
Posts: 1
Joined: 27 Feb 2010, 18:56





Re: Shoplot Taman Mawar : Kembali bernafas..

Postby admin » 16 Mar 2010, 10:59

Restoran Nasi Kandar Nija dah dibukak kat hujung PPD Sepang tu..nanti kalau ada masa saya paste gambo kat situ..harap2 lebih banyak lagi kedai dibuka..
admin
Site Admin
 
Posts: 606
Joined: 09 Jan 2010, 08:04
Location: Taman Mawar





Next

Return to Taman Mawar 1, Taman Mawar 2, Taman Mawar Perdana



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest