Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Perbincangan penduduk Taman Ixora dan sekitar kosmopleks

Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby ixora47 » 19 Oct 2010, 19:40

one_nazrul wrote:saya dah book Maya tu..tp mcm nak release jer...coz plan nak besar ckit rumah tu..try intai di Desa Salak Maju...harga xdela beza sgt kat sana leh dapat semi D..dlm 239k Freehold ... ixora maya dlm 178k leasehold after less harga Hari Raye..kalo x rm180k..pasni naik g ..dkt 190k lak... duk tgh pk2 gak ni


Buat la keputusan dgn bijak. Kalo nak duduk dlm jangkamasa pjg(sehabis usia)...better beli tanah & buat rumah sendiri. Tak rugi beli rumah apa jenis sekalipun. Ianya boleh dijadikan "aset" ....

p/s: seronok buat rumah di kpg halaman...kawasannya luas boleh bercucuk tanam lagi.
ixora47
Penduduk Senior
 
Posts: 137
Joined: 04 Aug 2010, 10:31
Location: Taman Ixora





Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby one_nazrul » 20 Oct 2010, 10:01

tul tu...yang penting cari aset dlu..walaupun potongan besar tp xrisau coz ada umah..tp tu la..mcm keje i ni slalu bertukar tempat..geram gak...
maybe i reject yg maya ni kot..coz kalo umah ada laman ok sikit kalo nak extend or renovate...
User avatar
one_nazrul
Ketua Taman
 
Posts: 1082
Joined: 19 Oct 2010, 17:23
Location: W.P Putrajaya





Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby aboy5538 » 20 Oct 2010, 19:38

one_nazrul wrote:saya dah book Maya tu..tp mcm nak release jer...coz plan nak besar ckit rumah tu..try intai di Desa Salak Maju...harga xdela beza sgt kat sana leh dapat semi D..dlm 239k Freehold ... ixora maya dlm 178k leasehold after less harga Hari Raye..kalo x rm180k..pasni naik g ..dkt 190k lak... duk tgh pk2 gak ni




Desa Salak Maju tu di mana?
aboy5538
Baru Pindah
 
Posts: 3
Joined: 17 Oct 2010, 19:31





Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby nizmo31 » 22 Oct 2010, 23:19

ixora47 wrote:nizmo 31,

Bila nak snap & tempel gambar umah Maya tu. Masa jamuan raye pemaju aritu sy singgah jap tgk umah contoh "Maya".Cantik la design kat dlm umah tu.Mula2 sahabat sy beli dulu umah contoh tak der...main beli jerrr..harga pun kira ok lagi masa tu.Sekarang...??????? Untung la sapa beli dulu.Nk ty sket plaster siling tu mmg pemaju wat skali ke atau smmg nya tak der...ke buyer kena keluar kos sikit utk buat sume tu?.


x smpat lgi nak p jenguk....mayb ahad ni kalo de masa tluang g usha jap....
"practice make perfect but nobody perfect.....then, why practice????"
nizmo.corp@gmail.com
User avatar
nizmo31
Penduduk Biasa
 
Posts: 68
Joined: 29 Jun 2010, 14:05
Location: putrajaya





Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby nizmo31 » 22 Oct 2010, 23:20

ixora47 wrote:
aboy5538 wrote:salm..nk tanya pendapat..maya@ixora cam ner ngan pemaju,design, lokasi?


Setakat nih pemaju Taman Ixora iaitu Getrahome..masih mpunyai rekod bersih.Tak ade projeknya yg terbengkalai..sumenya dpt disiapkan dlm tempoh yg ditetapkan.Cth rumah sy dibeli pd thn 2007 bln 5/2009 dah dpt kunci...Cuma yg sy x puas hati bab2 interest caj dikenakan ke atas pembeli.Kesilapan bkn dtg dari kite ttp tetap kena byr gak..kalo tak depa tak serah kunci.Kita boleh buat rayuan tapi "ciput" je diskaun nyerr..nak tak nak bayar je la...(kira bernasib baik gak...sbb sy dengar2 taman2 lain tu smpai kena RM2000) Biasa lah pemaju depa pun nk untung gakk.So sblm beli umah semak dulu status pemaju2 nih...jgn jadi mcm kawan sy beli umah bwh "Talam Corp di Seri Kembangan..apa dah jadi sudah 7 tahun x dpt duduk lagi...sy yg beli terkemudian dari dia dh selesa duduk umah sendiri.Kesian dia..mana nk byr pinjaman bank lgi,..

Skrg nih kbykkan design umah lebih kpd konsep moden..kalo nak design lain dari yg lain kena cari tanah & buat sendiri.Kite tak leh senang2 nk ubah plan tanpa kelulusan majlis terlebih dahulu.Silap2 kena "roboh" balik... :lol: hi...hi...hi..

Lokasi..emm..okay la.dari tmpt keje(P'jaya) tak jauh mane pun berbanding kawan2 yg berulang alik dari Seremban-PutrajayaMrk lagi jauh...Skrg nih harga2 umah sekitar BBST masih lagi berbaloi berbanding kaw2 lain...sy rasa sedikit masa lagi harga 2 umah disini juga akan melambung seiring dgn arus pembangunan kaw sekitarnya.(Rugi kpd siapa yg masih lagi "menunggu"...pasni kalo nk cari umah yg berbaloi dgn hrga nunnnn...jauh di sanaaaaaa...)

Lain2 developer rujuk di sini viewtopic.php?f=16&t=140

stuju.....sy sndiri dah kerugian 5 6 thun....
"practice make perfect but nobody perfect.....then, why practice????"
nizmo.corp@gmail.com
User avatar
nizmo31
Penduduk Biasa
 
Posts: 68
Joined: 29 Jun 2010, 14:05
Location: putrajaya





Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby nizmo31 » 24 Oct 2010, 19:46

Image
Image
Image
Image
Image
"practice make perfect but nobody perfect.....then, why practice????"
nizmo.corp@gmail.com
User avatar
nizmo31
Penduduk Biasa
 
Posts: 68
Joined: 29 Jun 2010, 14:05
Location: putrajaya





Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby nizmo31 » 24 Oct 2010, 19:56

Image
Image
Image
Image
"practice make perfect but nobody perfect.....then, why practice????"
nizmo.corp@gmail.com
User avatar
nizmo31
Penduduk Biasa
 
Posts: 68
Joined: 29 Jun 2010, 14:05
Location: putrajaya





Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby aboy5538 » 24 Oct 2010, 20:28

cam pernah nampak jer dengan gambar2 sume ni..
aboy5538
Baru Pindah
 
Posts: 3
Joined: 17 Oct 2010, 19:31





Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby nizmo31 » 24 Oct 2010, 21:01

aboy5538 wrote:cam pernah nampak jer dengan gambar2 sume ni..

show house maya....
"practice make perfect but nobody perfect.....then, why practice????"
nizmo.corp@gmail.com
User avatar
nizmo31
Penduduk Biasa
 
Posts: 68
Joined: 29 Jun 2010, 14:05
Location: putrajaya





Re: Maya@Taman Ixora (fasa 2B)

Postby one_nazrul » 25 Oct 2010, 15:15

kalo lorang before esso tu byk lg pilihan taman2 bru nak open..p la usha2..murah n berbaloi kalo compare ngan ixora..pemaju sana pun dah established..
User avatar
one_nazrul
Ketua Taman
 
Posts: 1082
Joined: 19 Oct 2010, 17:23
Location: W.P Putrajaya





PreviousNext

Return to Taman Ixora, Kosmopleks



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest