RUmput Hiasan

Ruangan iklan servis, perkhidmatan, hartanah untuk dijual, rumah sewa dll.

RUmput Hiasan

Postby cujang » 05 Nov 2010, 21:25

Assalamualaikum,

Kepada penduduk bandar baru salak tinggi, yang ingin mendapatkan perkhidmatan tanam rumput hiasan, seperti pearl grass, cowgrass, philipine@japan grass

Sila hubungi emry 017 3385294 atau website http://www.esse-resources.com

Sekian
cujang
Penduduk Biasa
 
Posts: 35
Joined: 05 Nov 2010, 21:16





Re: RUmput Hiasan

Postby cujang » 21 Dec 2010, 21:32

Image

Sila hubungi 017 3385294 untuk servis tanam rumput dan lanskap
cujang
Penduduk Biasa
 
Posts: 35
Joined: 05 Nov 2010, 21:16





Re: RUmput Hiasan

Postby hnrychong » 21 Dec 2010, 22:54

1 kaki bape
hnrychong
Ketua Taman
 
Posts: 727
Joined: 13 Jan 2010, 16:39





Re: RUmput Hiasan

Postby Huh » 21 Dec 2010, 23:24

hnrychong wrote:1 kaki bape


betoi..betoi...cam ne kira...???
kalo yg mcm dlm gambo ni bape plak..??
it's the people...they make life complicated...Huh....
User avatar
Huh
Ketua Taman
 
Posts: 434
Joined: 06 Oct 2010, 11:58





Re: RUmput Hiasan

Postby cujang » 22 Dec 2010, 08:28

Yang dalam gambar tu rumput jenis zoysia ( philipine ), sekaki RM 2.50 termasuk kerja kerja meracun, merata tanah guna mesin, pasir, soil conditioner, baja dan rumput gulung bebas rumput liar. Memandangakan saya juga penduduk BBST maka, best price untuk penduduk sekitar, RM 2.30 sekaki persegi.
cujang
Penduduk Biasa
 
Posts: 35
Joined: 05 Nov 2010, 21:16





Re: RUmput Hiasan

Postby khaireln » 22 Dec 2010, 08:59

bagaimana pula dgn harga 1sq ft utk pearl grass? tq
khaireln
Penduduk Biasa
 
Posts: 57
Joined: 23 Aug 2010, 13:47





Re: RUmput Hiasan

Postby Huh » 22 Dec 2010, 09:01

cujang wrote:Yang dalam gambar tu rumput jenis zoysia ( philipine ), sekaki RM 2.50 termasuk kerja kerja meracun, merata tanah guna mesin, pasir, soil conditioner, baja dan rumput gulung bebas rumput liar. Memandangakan saya juga penduduk BBST maka, best price untuk penduduk sekitar, RM 2.30 sekaki persegi.


Ermm...macam ok je rege tue....kalo market price bape plak..pasir x yah ganti ke..?? sebab saya dengor pasir kena tukor dulu..pasir da termasuk dalam rege RM2.30 sekaki tu ke...?
it's the people...they make life complicated...Huh....
User avatar
Huh
Ketua Taman
 
Posts: 434
Joined: 06 Oct 2010, 11:58





Re: RUmput Hiasan

Postby cujang » 22 Dec 2010, 09:05

Huh wrote:
cujang wrote:Yang dalam gambar tu rumput jenis zoysia ( philipine ), sekaki RM 2.50 termasuk kerja kerja meracun, merata tanah guna mesin, pasir, soil conditioner, baja dan rumput gulung bebas rumput liar. Memandangakan saya juga penduduk BBST maka, best price untuk penduduk sekitar, RM 2.30 sekaki persegi.


Ermm...macam ok je rege tue....kalo market price bape plak..pasir x yah ganti ke..?? sebab saya dengor pasir kena tukor dulu..pasir da termasuk dalam rege RM2.30 sekaki tu ke...?


Pasir bukan kena tuka, pasir kena ada sebab pasir bersifat neutral, jadi rumput lebih cepat untuk tumbuh dan cengkam tanah. dan dalam quotation tu pon dah termasuk pasir
cujang
Penduduk Biasa
 
Posts: 35
Joined: 05 Nov 2010, 21:16





Re: RUmput Hiasan

Postby cujang » 22 Dec 2010, 09:07

khaireln wrote:bagaimana pula dgn harga 1sq ft utk pearl grass? tq


Khaireln untuk rumput mutiara sama harga dengan rumput philipine tu..tapi rumput mutiara tak tahan panas . maknanya tengahhari yang panas tu .. tuan kena siram .. baru cantik
cujang
Penduduk Biasa
 
Posts: 35
Joined: 05 Nov 2010, 21:16





Re: RUmput Hiasan

Postby Huh » 22 Dec 2010, 10:19

cujang wrote:
khaireln wrote:bagaimana pula dgn harga 1sq ft utk pearl grass? tq


Khaireln untuk rumput mutiara sama harga dengan rumput philipine tu..tapi rumput mutiara tak tahan panas . maknanya tengahhari yang panas tu .. tuan kena siram .. baru cantik


I've went through ur website...so saya nak tanya la jugak...rumput kapet tu rumput philipine ke..?? Saya minat rumput kapet..tapi saya ni jenis yang tahap penjagaanya rendah..cam ne..?? apa minimum effort yg saya kena buat if saya nak rumput kapet...TQVM.....
it's the people...they make life complicated...Huh....
User avatar
Huh
Ketua Taman
 
Posts: 434
Joined: 06 Oct 2010, 11:58





Next

Return to Iklan dan Perkhidmatan



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron