Desa Salak Villa

Kawasan kejiranan lain sekitar Salak Tinggi ie:, Desa Salak Villa, Desa Sri Setia Murni, Taman Bunga Raya, Desa Bestari, Desa Vista, Desa Salak Murni, Kg. Jenderam, Kg. Ginching dll.

Moderator: one_nazrul

Desa Salak Villa

Postby HairolP » 07 Nov 2010, 23:23

Askum & salam 1Malaysia.

Saya bakal penghuni desa salak villa, projek semi-D setingkat depan Klinik Kesihatan Salak bawah dev. Rumpun Ehsan. Just nak kenal & nak tau la kot2 ada gak bakal jiran kat dlm forum ni.Ada sesapa yg tau tak psl performance Rumpun Ehsan ni..
HairolP
Penduduk Biasa
 
Posts: 42
Joined: 07 Nov 2010, 23:17





Re: Desa Salak Villa

Postby one_nazrul » 09 Nov 2010, 09:36

HairolP wrote:Askum & salam 1Malaysia.

Saya bakal penghuni desa salak villa, projek semi-D setingkat depan Klinik Kesihatan Salak bawah dev. Rumpun Ehsan. Just nak kenal & nak tau la kot2 ada gak bakal jiran kat dlm forum ni.Ada sesapa yg tau tak psl performance Rumpun Ehsan ni..

brape harge umah situ?FH or LH?luas?
User avatar
one_nazrul
Ketua Taman
 
Posts: 1082
Joined: 19 Oct 2010, 17:23
Location: W.P Putrajaya





Re: Desa Salak Villa

Postby HairolP » 09 Nov 2010, 17:04

rege RM244K FH rizab melayu. unit umah saya tu tanah 30x 98. klau lak umah dari dinding dpn sampai dapur 22 x 56.
HairolP
Penduduk Biasa
 
Posts: 42
Joined: 07 Nov 2010, 23:17





Re: Desa Salak Villa

Postby one_nazrul » 09 Nov 2010, 18:02

lebih kurang umah saya gak la..dlm 40x80 semi d rm239k tp setingkat jer..
User avatar
one_nazrul
Ketua Taman
 
Posts: 1082
Joined: 19 Oct 2010, 17:23
Location: W.P Putrajaya





Re: Desa Salak Villa

Postby one_nazrul » 09 Nov 2010, 21:32

HairolP wrote:rege RM244K FH rizab melayu. unit umah saya tu tanah 30x 98. klau lak umah dari dinding dpn sampai dapur 22 x 56.

5bilik 3bthroom kan...quite big..ermmm..mst dah bis jual kan bro?umah sy 4bilik2bthroom...dapur n dining skali..
User avatar
one_nazrul
Ketua Taman
 
Posts: 1082
Joined: 19 Oct 2010, 17:23
Location: W.P Putrajaya





Re: Desa Salak Villa

Postby HairolP » 09 Nov 2010, 21:43

yup..dibgtau cam tu ler dh habis. skg pemaju ni dah nak launch projek baru desa sri setia murni kat area tmn salak murni belah dalam ckit tu ler semi-d stgkt gak tp tnh dah kecik ckit 30 x 74. hr tu sj jln2 tgk dh start dah tolak tnh projek tu.
HairolP
Penduduk Biasa
 
Posts: 42
Joined: 07 Nov 2010, 23:17





Re: Desa Salak Villa

Postby ixora47 » 10 Nov 2010, 08:31

Dev RUMPUN EHSAN....big bos nyer En Zamani ...asstnt nya kak Zaharah kan? Okay la tu..sy kenal dia ..kawan lama ! Ingat nak jugak beli umah under projek dia..tapi x menjadi krn cadang nk wat umah kat kampung jer.Mungkin nk mintak tolong dia wat "plan' jer nanti.. :lol: .hi...hi...hi...
ixora47
Penduduk Senior
 
Posts: 137
Joined: 04 Aug 2010, 10:31
Location: Taman Ixora





Re: Desa Salak Villa

Postby one_nazrul » 10 Nov 2010, 08:50

HairolP wrote:yup..dibgtau cam tu ler dh habis. skg pemaju ni dah nak launch projek baru desa sri setia murni kat area tmn salak murni belah dalam ckit tu ler semi-d stgkt gak tp tnh dah kecik ckit 30 x 74. hr tu sj jln2 tgk dh start dah tolak tnh projek tu.

brape lak harge situ?
User avatar
one_nazrul
Ketua Taman
 
Posts: 1082
Joined: 19 Oct 2010, 17:23
Location: W.P Putrajaya





Re: Desa Salak Villa

Postby HairolP » 10 Nov 2010, 09:57

ye ke ixora47. tp kak zaharah tu mmg rajin. kira puas hati la dia uruskan dari book smp sign s&P sampai la skg ni urusan tuntutan bayaran dev. dgn pinjaman perumahan pun ok. Paling best sampai skg 1 sen pun sy tak byr lg kat pemaju even rumah dah 60 % siap. one_nazrul projek baru tu harga murah ckit tak silap dalam RM 220K cam tu la.konsep sama macan desa salak villa ni. tak silap nama projek tu desa sri setia murni. kat site ada letak papan kenyataan.
HairolP
Penduduk Biasa
 
Posts: 42
Joined: 07 Nov 2010, 23:17





Re: Desa Salak Villa

Postby one_nazrul » 10 Nov 2010, 14:22

HairolP wrote:ye ke ixora47. tp kak zaharah tu mmg rajin. kira puas hati la dia uruskan dari book smp sign s&P sampai la skg ni urusan tuntutan bayaran dev. dgn pinjaman perumahan pun ok. Paling best sampai skg 1 sen pun sy tak byr lg kat pemaju even rumah dah 60 % siap. one_nazrul projek baru tu harga murah ckit tak silap dalam RM 220K cam tu la.konsep sama macan desa salak villa ni. tak silap nama projek tu desa sri setia murni. kat site ada letak papan kenyataan.

kira murah lg la tu...ada lg ke?brape bilik?saje tnya kot2 ada member nak..
User avatar
one_nazrul
Ketua Taman
 
Posts: 1082
Joined: 19 Oct 2010, 17:23
Location: W.P Putrajaya





Next

Return to Lain-lain kawasan sekitar



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests