ERL Salak Tinggi

Bincang masalah dan cadangan anda disini demi kebaikan Bandar Baru Salak Tinggi

ERL Salak Tinggi

Postby Quake » 09 Apr 2010, 12:22

Hi semua,

Terbaca satu artikel yang mengatakan kekurangan parking kat stesen ERL ni... ade siapa2 di sini mengunakan ERL di waktu puncak pagi and petang untuk pergi bekerja....macamane keadaan di waktu puncak?
Quake
Baru Pindah
 
Posts: 14
Joined: 10 Mar 2010, 13:50





Re: ERL Salak Tinggi

Postby engkumoon » 11 Apr 2010, 22:42

melimpah ruah kaedahnya. Sampai parking kat mana2 yang kereta boleh masuk.
Pernah parking kat situ kul 2.00 ptg, nun di hujung (of cos atas side table). Balik kul 8.00 mlm, keretaku sendirian di hujung situ..... :shock:
engkumoon
Penduduk Biasa
 
Posts: 69
Joined: 14 Jan 2010, 22:12





Re: ERL Salak Tinggi

Postby NEM7377 » 12 Apr 2010, 08:21

betul tu... kalau time pagi, lmbt sikit mmg ke hujung nun la parking nyer.
lagi satu pasal stesen nie kan... kauter tiket nyer tu alahai... slow ya amat.
kalau time nak beli travel pass tu mmg kena beratur at least 20 minit awal.
kalau tidak... bye bye tren...
NEM7377
Penduduk Biasa
 
Posts: 20
Joined: 08 Apr 2010, 08:21





Re: ERL Salak Tinggi

Postby Quake » 16 Apr 2010, 14:14

nak beli tiket pon kena 20 minit awal dtg? Tren datang ikut jadual?
Quake
Baru Pindah
 
Posts: 14
Joined: 10 Mar 2010, 13:50





Re: ERL Salak Tinggi

Postby NEM7377 » 16 Apr 2010, 14:52

Quake wrote:nak beli tiket pon kena 20 minit awal dtg? Tren datang ikut jadual?


Kalau tiket biasa tu kejap jer, atau kalau nak senang beli jer kat machine.
Yang NEM cakap tu kalau nak beli monthly travel pass. Sebabnya ada yg beli pakai credit card.
And dah banyak kali NEM tengok machine credit card diorang nie problem/slow. So que pun panjang ler...
So far, tren mmg on time as per schedule. No worries.
NEM7377
Penduduk Biasa
 
Posts: 20
Joined: 08 Apr 2010, 08:21





Re: ERL Salak Tinggi

Postby areizuaf » 20 Apr 2010, 10:13

berapa harga monthly travel pass yer?
محمد فوزي محمد نذري
User avatar
areizuaf
Penduduk Biasa
 
Posts: 73
Joined: 15 Mar 2010, 17:23
Location: Taman Dahlia





Re: ERL Salak Tinggi

Postby Quake » 23 Apr 2010, 14:53

oo yeke...ingat nak beli tiket biasa pon lama :D ...tengok kat ERL website..
Rm285 dr salak tinggi ke KL sentral (kalo salah tolong btolkan).
Kalo dlm sebulan ade 22 hari keje..satu hari dalam lebih kurang Rm13...
Parking kat stesen..free kan?
Quake
Baru Pindah
 
Posts: 14
Joined: 10 Mar 2010, 13:50





Re: ERL Salak Tinggi

Postby amrimdnor » 26 Apr 2010, 16:17

Selamat ke kalau parking kereta kt ERL tu utk lebih dr 3 hari????
amrimdnor
Baru Pindah
 
Posts: 4
Joined: 26 Apr 2010, 15:52





Re: ERL Salak Tinggi

Postby khamaria » 07 May 2010, 22:42

Salam, saya orang baru....tapi just nak reply...Insya Allah ok. Setakat ni kereta saya masih selamat kat ERL tu. Selalunya saya datang awal pagi and parking dekat dengan stesyen. Paling lama pernah tinggalkan kereta 7 hari kat situ.
khamaria
Baru Pindah
 
Posts: 1
Joined: 21 Mar 2010, 21:39





Re: ERL Salak Tinggi

Postby HairolP » 18 Nov 2010, 16:51

KLIA transit ni tak nak ke ubah sikit time arrival tu at least setiap 15 min. 30 min rasa lama la tambah klau dah terlepas tren..lari masa....nak komplen kat web ERL tak de pun jumpa menu utk pertanyaan ke aduan ke...ada sesapa ada info pasal hal ni...kot2 la mmg ada dlm perancangan ERL ni nak buat setiap 15 min utk KLIA transit...
HairolP
Penduduk Biasa
 
Posts: 42
Joined: 07 Nov 2010, 23:17





Next

Return to Masalah, Aduan dan Cadangan



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests